Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ma is rejtély: kinek volt érde
  2007-09-19 06:43:42, szerda
 
  Ma is rejtély: kinek volt érdeke a tévé szétverése?
Csak az MTV-székházra nem készült védelmi terv
2007. szeptember 18. 08:29

Több jel is arra utal, hogy előre kitervelt provokáció lehetett a tavalyi ostrom a Magyar Televízió székháza ellen. A hangadók a futballpályákról ismert rendbontók voltak, de az is furcsa, miért vártak hiába parancsra a közelben várakozó rendőri egységek.

A magyar Hírlap írása.


Átlagos estének ígérkezett az a szeptember 18. Esti vágás és háromórányi munka, éjfél körüli zárás szerepelt a terveimben. De az események mindezt felülírták.

Fél kilenc lehetett, amikor a székház főbejáratánál megjelent Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, hogy Az este adásában vitatkozzon a szocialista Szekeres Imrével és a politológus Török Gáborral. A székházba belépni szándékozóktól egy öt-hat fős társaság azt követelte, hogy vegye át valaki a petíciójukat, illetve olvassák be a Híradóban.

A politikusok beültek a stúdióba, hogy válaszoljanak Baló György kérdéseire. A diskurzus tárgya a kiszivárgott őszödi beszéd okozta felháborodás volt. Amíg a tévénéző disztingvált adást látott, a televízió székháza előtt lassan gyülekeztek a felháborodott tüntetők. Merthogy a petícióval megjelenő küldöttséggel a tévé hírigazgatója röviden és nyersen közölte, hogy nem vesz át semmiféle irományt, arról pedig szó sem lehet, hogy valamit is beolvassanak belőle.

A petíciós küldöttség nem ment el szótlanul. Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője megkérdezte: "Jó lesz, ha a Kossuth térről áthívunk több ezer embert, hogy kérésünknek súlyt adjunk?" Hamarosan át is vonult egy néhány ezres tömeg a Szabadság térre. Máig megválaszolatlan kérdés, hogy mi történt volna, ha a petíció egy részletét beolvassák. Meglehet, hogy már a petíció átvétele is elég lett volna annak elkerüléséhez, hogy Toroczkaiék az MTVszékház elé vonuljanak?

A házból figyelve az eseményeket pontosan látszott, hogy a tüntetők közé jó kéttucatnyi provokátor keveredett, ők voltak, akik autókat gyújtottak fel. Már égett az első kocsi, amikor megjelentek a tűzoltók. A demonstrálók a fejük fölé emelték a hosszan kígyózó vizes tömlőt, és miközben segítettek, így kiabáltak: "Tűzoltók! Tűzoltók!" Azután valahogy a provokátorok kezébe került a tömlő, és rögtön a rendőrök felé fordították. A válasz nem maradt el: öt tömlőt kapcsoltak a székház félemeleti tűzoltócsapjaira, és megkezdődött a fecskendőpárbaj. Csakhogy a víznyomás túl kicsi volt. Az agresszív tüntetők pedig nekiláttak a térburkolat felszedésének és további autók felgyújtásának. Az adok-kapok vége a fiatal, nem kellően kiképzett egyenruhások teljes visszavonulásához vezetett a focistadionok rémeiként ismert alakoktól. Mindeközben a Parlament Café előtt több mint kétszáz rendőr várt bevetésre - a Zoltán utcában tétlenül várakozó egységekről nem is beszélve -, de a presszóban tartózkodó Gergényi tábornok nem adott parancsot az indulásra.

Baló még vezette a műsort, amikor értesült róla, hogy az ő autója is ég. Az este végeztével pedig az elnöki irodába szorultak a vendégek.

Éjfél után hangzott el a parancs: mindenki hagyja el a tévészékházat!

A Nádor utcai kiskapun osontunk ki az utcára, a rendőrökkel együtt. Egy lélek sem maradt bent, kivéve azt a híradós operatőrt, aki felvette, amint egy apró, akrobatának is beillő legény felmászik a bejáratnál a rendőrök által bútorokból összetákolt barikád tetejére, majd a székházban leereszkedve elkezdi lebontani. A tömeg így ronthatott be az egykori tőzsdepalotába.

Néhányan kifosztották a büfét, cigarettát és üdítőket vittek el. Később a tévéelnök 294 milliós kárról tett jelentést. "A csőcselék autókat a biztonsági berendezéseket, az informatikai rendszert és 38 archív anyagot tett tönkre, lopott el" - állt a jelentésében. De az nem, hogy egyetlen stúdiót, kamerát, plazmatévét nem rongáltak meg. A tévészékházba benyomulók végigjárták mind a négy emeletet, de a sokmilliós televíziós technikát furcsamód senki sem tette tönkre.

Gaál Péter, Magyar Hírlap

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: futballpályákról, tűzoltócsapjaira, megválaszolatlan, fecskendőpárbaj, frakcióvezetője, szándékozóktól, berendezéseket, felgyújtásának, tőzsdepalotába, felszedésének, főbejáratánál, hírigazgatója, elkerüléséhez, focistadionok, tévészékházat, tévészékházba, felháborodott, válaszoljanak, küldöttséggel, disztingvált, felháborodás, egyenruhások, informatikai, provokátorok, jelentésében, beolvassanak, leereszkedve, kiszivárgott, demonstrálók, megkezdődött, petíciójukat, kifosztották, térburkolat, háromórányi, megkérdezte, kérésünknek, tévé szétverése, tavalyi ostrom, futballpályákról ismert, közelben várakozó, magyar Hírlap, események mindezt, székház főbejáratánál, este adásában, szocialista Szekeres, politológus Török, székházba belépni, politikusok beültek, diskurzus tárgya, kiszivárgott őszödi, tévénéző disztingvált, televízió székháza, Magyar Televízió, Navracsics Tibor, Szekeres Imrével, Török Gáborral, Baló György, Toroczkai László, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Parlament Café, Gaál Péter, Magyar Hírlap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Soha ne kedvezz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Németh László tollából  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A sors  Hazára minden embernek szükség...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A másik dolog,  Radikális szeretet  Nevem  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Soha ne kedvezz...  A kételkedés kezelése  Tanuld meg ezt a versemet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Őrizkednünk kell...  Alvó cicák  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png fotel  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 21  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Szívem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  A sors  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 21  Ágai Ágnes – Csendélet  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Idő  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy hatékony szolga  Reménység és erő Krisztustól e...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  Szívem  Png cica 
Bejegyzés Címkék
tévé szétverése, tavalyi ostrom, futballpályákról ismert, közelben várakozó, magyar Hírlap, események mindezt, székház főbejáratánál, este adásában, szocialista Szekeres, politológus Török, székházba belépni, politikusok beültek, diskurzus tárgya, kiszivárgott őszödi, tévénéző disztingvált, televízió székháza, felháborodott tüntetők, petícióval megjelenő, tévé hírigazgatója, petíciós küldöttség, néhány ezres, részletét beolvassák, petíció átvétele, házból figyelve, eseményeket pontosan, tüntetők közé, első kocsi, fejük fölé, hosszan kígyózó, provokátorok kezébe, rendőrök felé, székház félemeleti, agresszív tüntetők, térburkolat felszedésének, adok-kapok vége, focistadionok rémeiként, presszóban tartózkodó, este végeztével, elnöki irodába, rendőrökkel együtt, híradós operatőrt, rendőrök által, székházban leereszkedve, egykori tőzsdepalotába, csőcselék autókat, biztonsági berendezéseket, informatikai rendszert, tévészékházba benyomulók, négy emeletet, sokmilliós televíziós, futballpályákról, tűzoltócsapjaira, megválaszolatlan, fecskendőpárbaj, frakcióvezetője, szándékozóktól, berendezéseket, felgyújtásának, tőzsdepalotába, felszedésének, főbejáratánál, hírigazgatója, elkerüléséhez, focistadionok, tévészékházat, tévészékházba, felháborodott, válaszoljanak, küldöttséggel, disztingvált, felháborodás, egyenruhások, informatikai, provokátorok, jelentésében, beolvassanak, leereszkedve, kiszivárgott, demonstrálók, megkezdődött, petíciójukat, kifosztották, térburkolat, háromórányi, megkérdezte, kérésünknek, vitatkozzon, politikusok, fordították, mindeközben, összetákolt, gyülekeztek, szocialista, akrobatának, politológus, rendőrökkel, toroczkaiék, kéttucatnyi, egységekről, eseményeket, végigjárták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.